Contus-gruppen ble etablert i Baltikum  i 2009 av Consis, som på den tiden var en av de største regnskapskjedene her i Norge. Consis-kjeden ble etablert i Tynset med et enkelt konsept: å gi kundene kvalitetstjenester ved hjelp av gode digitale verktøy. Dette var nyskapende i 2009 fordi mange i bransjen fortsatt jobbet mest på papir. Konseptet var så vellykket at det ble kjent i hele landet.

På denne tiden het vi Consis Baltic, og vår fremste oppgave var å behandle enkle regnskapsoppgaver fra Consis-selskaper rundt om i landet. Slike oppgaver var for eksempel reskontroføring, produksjon av rapporter og lignende oppgaver. Etter hvert utviklet vi oss til å bli et lokalt regnskapsbyrå i Baltikum, og vi tok med oss Consis’ forretningskonsept i utviklingen.

Etter noen år ble Consis fusjonert med Sparebank 1 Regnskapshuset. Consis Baltic ble da lagt ut for salg, og personalet i Baltikum kjøpte det. Kjøpet ble gjort i midten av 2010. På den tiden hadde vi fem medarbeidere fordelt på de to største byene i Litauen. Disse ble da til det nye Contus.

Baltiske entreprenører og håndverkere trakk oss etter hvert til Norden igjen. I 2011 etablerte vi et kontor i Oslo med en norsk regnskapsfører som franchisetaker. Vi var aldri 100 prosent fornøyde med kvaliteten på dette samarbeidet, så i 2014 sa vi opp samarbeidet med franchisetakeren og etablert et eget kontor i Oslo som het Contus Økonomi AS.

I 2015 kjøpte Contus Økonomi AS opp Anna Regnskapsbyrå AS og endret navn til Contus Anna Regnskapsbyrå AS. Dagens Contus Anna Regnskapsbyrå AS har ca. 270 kunder fordelt på to avdelinger. Gamle Contus Økonomi AS’ kunder, som hovedsakelig består av baltiske entreprenører, betjenes fra et kontor i Baltikum (Kaunas). Avdelingen i Oslo betjener kunder som hovedsakelig har kommet til via kjøp av Anna Regnskapsbyrå AS.

Contus Anna Regnskapsbyrå AS to søsterselskaper i Sverige og Litauen. Contus Ekonomi AB i Sverige har kontor i Stockholm og ca. 70 kunder, mens Contus LT har to kontorer i Litauen med ca. 270 kunder.